WorkOffice skapdes en gång i tiden av Daniel Demaret närmare bestämt 1989 och blev snabbt populärt som det första kompletta ekonomisystemet under Windows. Företaget hette då WorkSoft AB och hade sitt kontor i Angered utanför Göteborg. Windows System var återförsäljare och vi byggde tilläggs program till våra kunder som köpte systemet.

År 1994 köptes programvaran av Hogia som skapde WorkOffice AB och satsade stora resurser på att standardisera och förbättra WorkOffice som programvara. 

Vi på Windows System har varit med och utvecklat i och runt om WorkOffice. Många av funktionerna som idag finns som standard funktioner och flera av modulerna är vi på Windows System "pappa" till. De var så uppskattade av våra kunder att Hogia köpte många av funktionerna från oss.

15 år efter programmets födelse, närmare bestämt 2004, valde Hogia att lägga ner utvecklingen och supporten på produkten men vi på Windows System fortsätter som vanligt att underhålla våra befintliga kunder med deras programtillägg och välkomnar alla nya kunder som önskar hjälp och assistans med WorkOffice.