Vi utvecklar Windows system, därav namnet Windows System AB 

Många har frågat oss genom åren om vi tillhör Microsoft vilket vi inte gör. Vi får varje vecka telefonsamtal från företag och privatpersoner som söker hjälp och assistans med Microsoft Windows programvaror och operativ, och kan vi hjälpa till så gör vi det.
Vi är ett privatägt företag som växt av egen kraft och kapital.

Redan vid starten 1989 gjorde vi programvaror för Windows, på den tiden i verktygen Superbase och Perform Pro. Idag sker utvecklingen i så snabb takt att vi väljer att lutaoss mot Microsofts utvecklingsplattform .NET

Genom åren har vi utvecklat ett antal unika programvaror inom t.ex. affärssystem, CRM, transport och kommunikation, för olika kunder.

Mac Donalds har ju som bekant en Plusmeny, i korvkiosken kan man beställa extra av allting! Redan 1995 tog vi fram en Plusmeny med ett selektivt urval av programvaror och gav ut på en diskett som vi skickade till presumtiva kunder, vilket var mycket uppskattat.

Under -90 talet assisterade vi våra kunder med teknik och hårdvara för bästa service där vi valde IBM som samarbetspartner för en trygg och stabil plattform för våra kunder. 
En av våra tekniker myntade uttrycket "- Vi levererar bättre än vi lovar" vilket ledde till att kundernas servrar bara gick och gick och systemen inte längre behövde vår vård och omsorg och man kan nog säga att vi paradoxalt nog tog "drog undan mattan under oss själva".

 
Photo by Piotr Adamowicz/iStock / Getty Images
 

När Internet dök upp i mitten av -90 talet ersatte vi våra gamla BBS kommunikations servrar med Microsoft NT Server och erbjöd kunderna både webbhotell och e-post.
Och det gör vi fortfarande, men nu med förfinad teknik.

Väl in på 2000 talet bestämde vi oss för att koncentrera verksamheten på utveckling av Windows och webb applikationer. Vi har också valt att lägga ut en del utveckling i Asien genom åren, något som inte är enkelt men ger snabbare och bättre resultat.

WSAB ser ljust på framtiden och har nu anställt egna designers, något som krävs i moderna programvaror där kraven på just design ökar. Microsoft Expression Studio är ett nytt verktyg just för ändamålet och designen är inte längre utvecklarens uppgift.

Våra kunder är inte jättestora - men många - och vi fokuserar oss just på de små företagen! 
Oavsett om de är gasellföretag eller inte, så är alla lika viktiga för oss.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss på WSAB!